Barnträning

Knatte och Mon

Svenska Ju-jutsuförbundet har ett knattesystem för barn i åldern 6-8 år. Knatteträningen är framför allt inriktad på koordination och rörelser som utvecklar barnens motoriska färdigheter. I knattesystemet bär man ett rött terminsstreck för varje termin man tränat för att visa vilken kunskapsnivå man har.
För träning av barn och ungdomar i åldern 9-14 år har Svenska Ju-jutsuförbundet ett speciellt graderingssystem som kallas monsystemet. Teknikerna som ingår i monsystemet är valda efter Svenska Ju-jutsuförbundets etiska normer samt barns och ungdomars fysiska förmåga. Monsystemet skiljer sig från graderingssystemet för vuxna genom att det inte är optimerat för att vara ett funktionellt självförsvar. Därför förekommer inte slag- eller sparktekniker och dessutom utförs vissa ledbrytningar på ett sätt som inte riskerar att påverka växande individer.

Kantte (6-8år) tränar måndagar kl. 17.00-18.10
Mongruppen (9-13år) tränar onsdagar kl. 17.00-18.10
(Samt lite grundläggande träning med Knatte på Måndagar)

Vi tränar i långa mjukisbyxor & T-shirt eller GI (träningsdräkt). Glöm inte din vattenflaska! Terminen drar i regel igång veckan samtidigt som skolorna har börjat igen efter sommar- och jullov. Vi tar nya elever kontinuerligt men efter en viss tid av terminens gång så får man inte gradera i slutet av terminen.

Är det något du undrar över? Tveka inte att höra av dig till Daniel Hultander som är ansvarig för Ju-Jutsu Kai’s verksamhet.
VÄLKOMMEN!