Barnträning

Brasiliansk Jiu-Jitsu för barn är upplagd för att stimulera rörelse, leklust och inlärning i en trygg miljö. Vi lär barnen kast/nedtagningar samt brottning på marken. All träning bygger på barns naturliga rörelseglädje så vi har fartfyllda träningar med mycket energi. Brasiliansk JJ innehåller positioner för att kontrollera sin motståndare samt ledlås och strypningar. All träning sker på ett säkert sätt och vi är väldigt noggranna med respekten för teknikerna.

Vid terminens slut sker en gradering där de som haft minst 80% närvaro får ett streck på sitt bälte. Strecken kan efter ett flertal terminer bli ett färgat bälte som symboliserar hur länge man tränat samt vilken tävlingsklass man tillhör.

Som förälder till barn i den yngre gruppen, är du med på träningen och gör alla övningar och lekar. Du är också där som vuxen och ska bidra med trygghet och stöd för barnen som tränar.

Barnträning i brasiliansk jiu-jitsu är ett mycket bra val av aktivitet då vi tränar hela kroppen och träningen ger många färdigheter både för balans och koordination. Träningen bygger även upp självförtroendet och vi lär barnen att det inte är farligt att kämpa och att bli svettig.

Utrustning som behövs:
– En gi (träningsdräkt). Vit eller färgad är valfritt

På Samurai har vi två grupper för barn och ungdom, 7-9år och 10-14år.
Tisdagar kl 17.00-18.00 (7-9år och 10-14år)
Söndagar kl 16.00-17.00 (7-9år och 10-14år)

Ansvarig tränare: Petter Wållgren info@samurai.se
Titta gärna på vår instagram @jjksamurai