Om Yoga

På JJK Samurai erbjuder vi Poweryoga. Det är en träningsform där vi genom fysiska övningar, fokuserad andning och avkopplande musik tränar vår fysiska styrka samtidigt som vi övar oss i mindfullness d.v.s. att vara här och nu. Andningen hjälper oss att slappna av och förbättra rörligheten i musklerna. Den hjälper också till att fokusera på stunden.

Rörelserna sätts ihop i olika flöden, vilket gör att du bara behöver fokusera på att förflytta en kroppsdel i taget. Alla rörelser går att anpassa till den egna förmågan och eftersom yoga handlar om Dig och din kropp så finns det inga prestationskrav eller tävlingsmoment. Yoga är en träningsform för alla och om du av olika skäl inte kan göra en viss övning går det bra att stå över och inta en viloposition. Våra pass fokuserar mycket på att öka rörlighet och styrka i axlar, bröstrygg och höft som för många är ett problemområde på grund av stillasittande arbete och stress. På köpet får man en skön start på söndagsmorgonen, en känsla av välbefinnande, ökad allmänstyrka och rörlighet och kanske några nya vänner.

Praktisk info:

Passen är 60 minuter långa och du behöver inte göra någon föranmälan. Ha på dig kläder som du kan röra dig fritt i och gärna en varm tröja eller varma strumpor till de lite lugnare sekvenserna i passet. Då vi tränar barfota är det bra om fötterna är rena. Passet genomförs på brottarmatta vilket betyder att du inte behöver ha en yogamatta men om du vill ha ditt eget underlag får du så klart gärna ha med dig din egen matta.

I eftersträvar full fokus. Därför är det bra om du kan komma i god tid. Om du kommer senare eller går tidigare, försök att smita in och ut utan att störa övriga gruppens fokus. Stäng av telefonen.

Yoga är en skonsam träningsform men om du har skador eller sjukdomstillstånd som gör att du är tveksam till vad du kan delta på rekommenderar vi att du konsulterar läkare eller sjukgymnast. Det är alltid okej att stå över olika moment.

Nyheter och ändringar publiceras på vår facebooksida Samurai Yoga eller på vårt instagram @samurai_yoga

 

Varmt välkommen